Bouwkundige keuring Rijnsburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Rijnsburg laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina bekijk je alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Rijnsburg.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Rijnsburg bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de meterkast en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €310 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rijnsburg regelen

Heel snel inzicht in de huidige staat van je woning of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de meterkast en en of er asbest aanwezig is. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Rijnsburg.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op deze website lees je ook handige informatie over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Rijnsburg

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Rijnsburg en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De inspecteur gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je hier een kostenindicatie om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €345 en €465. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillende factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Rijnsburg.

Type huis OppervlakteGeschatte kosten
Appartement86 m2280 – €315
Tussenwoning111 m2€350 – €370
Kopwoning140 m2€425 – €445
2-onder-1 kap172 m2€460 – €490
Villa184 m2€530 – €560
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rijnsburg die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Voorhout, Noordwijkerhout, De Zilk, Sassenheim en Lisserbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rijnsburg-2231

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Rijnsburg onderzoekt een neutrale expert de potentiële woning. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Rijnsburg). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Katwijk wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van het huis. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie