Bouwkundige keuring Oudheusden

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Oudheusden uitvoeren is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een helder beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Oudheusden.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Oudheusden bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de kruipruimte en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo weet je alles over de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oudheusden inplannen

Op korte termijn een indicatie van de algehele staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het schilderwerk en en de toepassingen van isolatie. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Oudheusden.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische uitleg over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Oudheusden

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Oudheusden (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en/of eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur checkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de inspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat een lijst met de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je hier een kostenberekening om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €345 en €415. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van verschillende onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de vergelijker hieronder bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Oudheusden.

Type woningOppervlakteGeschatte tarieven
Flatwoning81 m2290 – €320
Rijwoning105 m2€360 – €375
Hoekhuis128 m2€400 – €435
2-onder-1 kap161 m2€450 – €500
Villa195 m2€510 – €555
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oudheusden die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Herpt, Heesbeen, Hedikhuizen, Doeveren en Haarsteeg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oudheusden-5256

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Oudheusden onderzoekt een objectieve specialist het woonobject. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de koper gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Oudheusden). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Heusden wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie