Bouwkundige keuring Herwijnen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Herwijnen uitvoeren is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform verzamelen wij alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Herwijnen.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Herwijnen checkt de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de kozijnen, het schilderwerk of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Herwijnen regelen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een woonobject of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. het schilderwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Herwijnen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over FAQ.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Herwijnen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een expert die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Herwijnen en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de keuring komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook staat in het document een indicatie van de kosten om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €340 en €405. De uiteindelijke prijs bestaat uit allerlei facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Herwijnen.

Soort woningGrootteGeschatte tarieven
Bovenwoning94 m2275 – €315
Tussenwoning118 m2€360 – €375
Hoekpand125 m2€405 – €450
Geschakelde woning169 m2€450 – €505
Herenhuis177 m2€520 – €550
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Herwijnen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Oosterwijk, Heukelum, Deil, Enspijk en Rumpt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-herwijnen-4171

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Herwijnen checkt een objectieve specialist het verblijf. Handig, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en kent het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €115 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant wanneer je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Herwijnen). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente West Betuwe bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie