Bouwkundige keuring Doeveren

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Doeveren laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina bekijk je actuele informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Doeveren.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Doeveren checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. het metselwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Doeveren regelen

Behoefte aan duidelijkheid over de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, dakpannen of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Doeveren.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in februari 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal lees je ook handige informatie over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Doeveren

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je een expert hebben die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Doeveren (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na het onderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag tref je een samenvatting van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij staat in het document een overzicht met de kosten om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €325 en €415. De totaalprijs hangt af van een aantal facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Doeveren.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte prijzen
Etagewoning79 m2€295 – €325
Rijtjeshuis116 m2€335 – €385
Hoekwoning144 m2€410 – €450
2-onder-1 kap168 m2€465 – €495
Herenhuis179 m2€530 – €545
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Doeveren die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Rosmalen en De Moer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-doeveren-5256

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Doeveren checkt een onafhankelijk partij het gebouw. Verstandig, want zo weet je precies wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Zo geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om kopers goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Doeveren). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Heusden wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke gebreken worden direct benoemd. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie