Bouwkundige keuring Hedikhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hedikhuizen inplannen is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je inzicht in de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina tref je informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Hedikhuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Hedikhuizen checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. het stucwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse zal je veel inzicht krijgen van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €340 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hedikhuizen regelen

Heel snel duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. De inspecteur bekijkt o.a. de plafonds en en of er asbest aanwezig is. Dan krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Hedikhuizen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in februari 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Hedikhuizen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Hedikhuizen (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur checkt alles maar verplaatst niks en maakt niets open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage staat in het document een overzicht met de kosten om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €315 en €495. De totale prijs is gebaseerd op allerlei aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de bijgaande tabel bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Hedikhuizen.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte kosten
Bovenwoning81 m2295 – €305
Tussenwoning113 m2€335 – €390
Hoekhuis149 m2€420 – €435
2-onder-1 kap153 m2€465 – €495
Vrijstaand200 m2€510 – €545
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hedikhuizen die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Doeveren, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen en Rosmalen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hedikhuizen-5256

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Hedikhuizen bekijkt een neutrale ingenieur het verblijf. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat jij wil verhuren. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hedikhuizen). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Heusden wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie