Bouwkundige keuring Haarsteeg

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Haarsteeg inplannen is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je een concreet beeld van de huidige staat van het huis en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Haarsteeg.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Haarsteeg analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de sanitaire voorzieningen en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €295 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Haarsteeg inplannen

Behoefte aan meer info over de technische kwaliteit jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de isolatie. Zo heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Haarsteeg.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website kan je ook veel gegevens vinden over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Haarsteeg

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Haarsteeg (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €350 en €420. Het kostenplaatje hangt af van allerlei onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het schema hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Haarsteeg.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Studio89 m2285 – €315
Rijtjeshuis121 m2€340 – €375
Hoekhuis125 m2€415 – €450
Geschakelde woning167 m2€470 – €505
Herenhuis187 m2€520 – €540
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Haarsteeg die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Nieuwkuijk, Vlijmen, Rosmalen, De Moer en Kaatsheuvel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-haarsteeg-5256

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Haarsteeg checkt een onpartijdige ingenieur het verblijf. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om kopers van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Haarsteeg). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Heusden wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie