Bouwkundige keuring Heesbeen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Heesbeen regelen is een verstandige keuze. Hiermee krijg je een helder beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Heesbeen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Heesbeen controleert de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de riolering en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heesbeen inplannen

Heel snel inzicht in de algehele staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de plafonds en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Heesbeen.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Heesbeen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een specialist hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Heesbeen en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. De specialist gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van het onderzoek meldt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin tref je een samenvatting van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Daarbij staat in het document een indicatie van de kosten om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €305 en €390. De uiteindelijke prijs bestaat uit diverse aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Heesbeen.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte prijs
Appartementje91 m2300 – €305
Tussenwoning125 m2€350 – €375
Hoekwoning145 m2€420 – €430
Geschakelde woning161 m2€465 – €495
Landhuis175 m2€515 – €545
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van goede bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heesbeen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Hedikhuizen, Doeveren, Haarsteeg, Nieuwkuijk en Vlijmen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heesbeen-5256

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Heesbeen checkt een onafhankelijk ingenieur de potentiële woning. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren in het geval je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Heesbeen). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Heusden maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke gebreken worden meteen aangestipt. De deskundige weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie