Bouwkundige keuring Hollum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Hollum laten uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Hollum.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hollum onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de vloerconstructies en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €285 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hollum inplannen

Wil jij meteen meer info over de bouwkundige staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de puien en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Dan wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Hollum.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een complete taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal vind je ook meer uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Hollum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je een specialist hebben die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Hollum (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De expert doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de observaties en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je hier een kostenberekening om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €280 en €455. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op allerlei punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Hollum.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartement77 m2€300 – €325
Rijwoning125 m2€335 – €380
Kopwoning130 m2€425 – €450
Geschakelde woning159 m2€450 – €480
Vrijstaand197 m2€505 – €550
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hollum die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Bornwird, Raard, Foudgum, Brantgum en Waaxens.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hollum-9161

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Hollum bekijkt een objectieve ingenieur de potentiële woning. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Advies over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Vaak worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Hollum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Ameland wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie