Bouwkundige keuring Rotterdam-Albrandswaard

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Rotterdam-Albrandswaard laten doen is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je een goed beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website tref je actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Rotterdam-Albrandswaard.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Rotterdam-Albrandswaard checkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de ventilatie en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rotterdam-Albrandswaard uitvoeren

Heb je belang bij een analyse van de huidige staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. De inspecteur bekijkt o.a. het metselwerk en de technische staat van de CV-installatie. Zo krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Rotterdam-Albrandswaard.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel toelichtingen vinden over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Rotterdam-Albrandswaard

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Rotterdam-Albrandswaard (en de regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper & makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de inspectie omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport vind je een overzicht van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage vind je in het rapport een kostenoverzicht om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €370. De prijs is gebaseerd op een aantal onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Rotterdam-Albrandswaard.

Type huis WoonoppervlakGeschatte tarieven
Appartement93 m2€295 – €315
Rijwoning106 m2€345 – €370
Hoekhuis146 m2€400 – €435
Twee onder één kap161 m2€450 – €495
Landhuis175 m2€530 – €540
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rotterdam-Albrandswaard die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Rhoon, Maasland, Hoek van Holland, Heerjansdam en Goudriaan.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rotterdam-albrandswaard-3165

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Rotterdam-Albrandswaard checkt een objectieve ingenieur het verblijf. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Rotterdam-Albrandswaard). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Albrandswaard loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie