Bouwkundige keuring Piershil

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Piershil uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Piershil.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Piershil benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je een concreet beeld van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €280 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Piershil inplannen

Heb je belang bij duidelijkheid over de huidige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de CV-ketel. Ook achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Piershil.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website tref je ook praktische uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Piershil

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst heb je een specialist nodig die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Piershil en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar loop je alles in het huis na. De specialist loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Steunend op de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele gebreken. Bovendien vind je daar een kostenberekening om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €270 en €475. Het prijskaartje is afhankelijk van diverse punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de tabel hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Piershil.

Soort woningWoonoppervlakPrijsberekening
Bovenwoning88 m2275 – €330
Rijwoning109 m2€360 – €370
Hoekpand127 m2€400 – €430
Twee onder één kap174 m2€450 – €485
Vrijstaand191 m2€520 – €545
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind erkende bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Piershil die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Nieuw-Beijerland, Oud-Beijerland, Den Bommel, Oude-Tonge en Ooltgensplaat.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-piershil-3265

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Piershil controleert een onafhankelijk specialist het woonobject. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een huis dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de kopende partij van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Piershil). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Hoeksche Waard loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van het huis. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie