Bouwkundige keuring Stroe

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Stroe uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site bekijk je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Stroe.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Stroe analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van het metselwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €300 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stroe inplannen

Direct een indicatie van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. de algehele kavel en en of er lekkages zijn. Ook achterhaal je welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Stroe.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Regel ook direct een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Stroe

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een deskundige zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Stroe (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij bekijk je hier een tariefoverzicht om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €295 en €415. De uiteindelijke prijs hangt af van meerdere onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de tabel hieronder delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Stroe.

Type huis GrootteGemiddelde prijzen
Appartement97 m2285 – €315
Rijtjeshuis101 m2€355 – €365
Hoekhuis148 m2€425 – €435
Twee onder één kap167 m2€455 – €505
Villa191 m2€520 – €555
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Stroe die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Kootwijk, Kootwijkerbroek, Soesterberg, Eemdijk en Bunschoten-Spakenburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stroe-3776

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. D.m.v. een aankoopkeuring in Stroe bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het huis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Stroe). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Barneveld wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De expert weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie