Bouwkundige keuring Hekelingen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hekelingen uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker tref je alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Hekelingen.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Hekelingen onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. het schilderwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hekelingen regelen

Wil je snel inzicht in de technische kwaliteit een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de vloeren en en de staat van de elektrische installatie. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Hekelingen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal kan je ook veel gegevens vinden over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Hekelingen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Hekelingen (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de inspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Ook staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €350 en €415. Het kostenplaatje wordt bepaald door allerlei onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hekelingen.

Type huis Aantal m2Gemiddelde prijzen
Flatwoning87 m2285 – €310
Rijwoning108 m2€335 – €380
Hoekhuis141 m2€420 – €445
Twee onder één kap153 m2€465 – €485
Villa191 m2€510 – €545
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Hekelingen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Spijkenisse, Maasvlakte Rotterdam, Europoort Rotterdam, Botlek Rotterdam en Vondelingenplaat.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hekelingen-3209

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Hekelingen bekijkt een onpartijdige expert de potentiële woning. Handig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een huis die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de kopende partij goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hekelingen). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Nissewaard wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie