Bouwkundige keuring Europoort Rotterdam

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Europoort Rotterdam inplannen is een verstandige keuze. Daarmee krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website tref je nuttige info over de verschillende keuringen, de kosten en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Europoort Rotterdam.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Europoort Rotterdam benadert de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de kozijnen en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Europoort Rotterdam uitvoeren

Heb je belang bij een inspectie van de algehele staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de algehele kavel en en de staat van de CV-ketel. Zo weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Europoort Rotterdam.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform vind je ook meer gegevens over Bouwtechnisch rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Europoort Rotterdam

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Europoort Rotterdam (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Steunend op de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage bekijk je hier een kostenindicatie om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €335 en €465. De totale prijs hangt af van allerlei facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de bijgaande tabel berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Europoort Rotterdam.

Soort woningWoonoppervlakPrijsindicatie
Etagewoning97 m2290 – €320
Rijwoning101 m2€355 – €385
Kopwoning134 m2€410 – €435
2-onder-1 kap161 m2€465 – €490
Herenhuis175 m2€505 – €540
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Europoort Rotterdam die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Botlek Rotterdam, Vondelingenplaat, Pernis Rotterdam, Hoogvliet Rotterdam en Rozenburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-europoort-rotterdam-3198

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Europoort Rotterdam bekijkt een onpartijdige expert de potentiële woning. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Europoort Rotterdam). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Rotterdam loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie