Bouwkundige keuring Feerwerd

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Feerwerd inplannen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform lees je meer aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Feerwerd.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Feerwerd controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de groepenkasten en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €285 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Feerwerd uitvoeren

Direct duidelijkheid over de bouwtechnische staat van je woning of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan het schilderwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Feerwerd.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in maart 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook handige gegevens over FAQ.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Feerwerd

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Feerwerd en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €330 en €495. De totale prijs is afhankelijk van allerlei aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de bijgaande tabel berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Feerwerd.

Soort huisAantal m2Prijsindicatie
Etagewoning83 m2280 – €325
Tussenwoning109 m2€355 – €375
Hoekhuis133 m2€400 – €440
Twee onder één kap152 m2€475 – €485
Vrijstaand185 m2€505 – €535
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport maart 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Feerwerd die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Ezinge, Saaksum, Lauwerzijl, Niehove en Oldehove.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-feerwerd-9892

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Feerwerd controleert een neutrale specialist het gebouw. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Feerwerd). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Westerkwartier wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De expert verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie