Bouwkundige keuring Ooltgensplaat

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ooltgensplaat inplannen is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website lees je meer praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Ooltgensplaat.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Ooltgensplaat benadert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ooltgensplaat regelen

Direct een analyse van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de riolering en en of er sprake is van lekkages. Ook achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Ooltgensplaat.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook handige informatie over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Ooltgensplaat

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten heb je een expert nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Ooltgensplaat en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. Hij of zij gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de keuring deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Als bijlage bekijk je hier een kostenberekening om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €295 en €465. Het prijskaartje hangt af van verschillendefactoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de regio beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de tabel hieronder verstrekken we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Ooltgensplaat.

Soort woningGrootteGemiddelde onkosten
Appartementje79 m2€275 – €310
Rijwoning118 m2€355 – €380
Hoekpand129 m2€420 – €450
Twee onder één kap169 m2€475 – €505
Herenhuis184 m2€520 – €540
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ooltgensplaat die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Achthuizen, Ouddorp, Goedereede, Stellendam en Herkingen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ooltgensplaat-3257

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Ooltgensplaat bekijkt een onpartijdige expert de potentiële woning. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om kopers goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren zodra jij interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Ooltgensplaat). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Goeree-Overflakkee wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De ingenieur kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie