Bouwkundige keuring Duizel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Duizel laten doen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met actuele informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Duizel.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Duizel onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de algehele kavel en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Duizel plannen

Wil je snel een inspectie van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de sanitaire voorzieningen en en of er asbest aanwezig is. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Duizel.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal bekijk je ook nuttige toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Duizel

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste zoek je een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Duizel en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd bekijk je hier een kostenberekening om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €345 en €455. Het kostenplaatje is gebaseerd op verschillende facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is is van belang door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Duizel.

WoonobjectWoonoppervlakPrijsberekening
Appartementje83 m2€275 – €330
Tussenwoning117 m2€345 – €385
Kopwoning130 m2€410 – €440
Geschakelde woning157 m2€455 – €505
Villa188 m2€505 – €555
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Duizel die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Steensel, Wintelre, Vessem, Knegsel en Sint-Oedenrode.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-duizel-5525

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Duizel checkt een onafhankelijk ingenieur het woonobject. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Daarmee verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper is het verplicht om kopers goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren als je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Duizel). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Eersel loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de bouwkundige staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie