Bouwkundige keuring Meerlo

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Meerlo laten doen is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform kan je aan de slag met informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Meerlo.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Meerlo controleert het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de dakbedekking en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Meerlo afspreken

Heb je belang bij duidelijkheid over de staat en de waarde van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het metselwerk en en of er sprake is van lekkages. Zo weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Meerlo.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een complete taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Meerlo

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Meerlo en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de inspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin staat de conclusie van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarbij staat in het document een schatting van de onkosten om het woonhuis in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €345 en €440. De totaalprijs is gebaseerd op verschillendepunten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Meerlo.

Type huis Aantal m2Prijsindicatie
Appartementje99 m2290 – €330
Rijtjeshuis100 m2€345 – €365
Hoekwoning143 m2€420 – €450
Twee onder één kap166 m2€460 – €495
Villa188 m2€505 – €545
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Meerlo die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Blitterswijck, Geijsteren, Wanssum, Wellerlooi en Well.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-meerlo-5864

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Meerlo controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het huis. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de aspirant koper te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant zodra jij interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Meerlo). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Horst aan de Maas loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie