Bouwkundige keuring Blitterswijck

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Blitterswijck regelen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de staat van de woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie bekijk je praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Blitterswijck.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Blitterswijck checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van het dak, dakpannen of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Blitterswijck inplannen

Heel snel meer info over de bouwtechnische staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. de puien en kozijnen en en de staat van de isolatie. Dan kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Blitterswijck.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform vind je ook meer toelichtingen over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Blitterswijck

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Blitterswijck (regio).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. De expert heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de inspectie meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport staat een lijst met de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd staat in het document een overzicht met de kosten om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €275 en €410. Het prijskaartje is afhankelijk van verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning is van belang door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Blitterswijck.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde prijzen
Bovenwoning97 m2€280 – €315
Rijwoning102 m2€360 – €365
Hoekhuis138 m2€420 – €450
2-onder-1 kap162 m2€475 – €480
Villa191 m2€515 – €535
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Blitterswijck die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Geijsteren, Wanssum, Wellerlooi, Well en Well.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-blitterswijck-5863

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Blitterswijck bekijkt een neutrale ingenieur het huis. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een woonobject dat jij wil verhuren. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de potentiële koper te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €125 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Blitterswijck). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Venray wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. De ingenieur weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie