Bouwkundige keuring Uithuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Uithuizen laten doen kan veel meerwaarde bieden. Hiermee krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op ons woonplatform bieden wij informatie over de verschillende keuringen, de kosten en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Uithuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Uithuizen checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de meterkast en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €285 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Uithuizen laten uitvoeren

Wil je snel een analyse van de technische kwaliteit je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het metselwerk en of er houtrot is. Dan achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Uithuizen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op deze website lees je ook handige toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Uithuizen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst neem je contact op met een expert die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Uithuizen (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin is een beoordeling te vinden met de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je daar een kostenberekening om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €330 en €425. De totale prijs bestaat uit meerdere variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft invloed vanwege de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Uithuizen.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Appartement89 m2€295 – €320
Rijtjeshuis116 m2€345 – €370
Hoekpand143 m2€405 – €450
Geschakelde woning168 m2€465 – €490
Landhuis182 m2€525 – €560
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Uithuizen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Eemshaven, Hornhuizen, Kloosterburen, Lauwersoog en Vierhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-uithuizen-9981

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Uithuizen controleert een onpartijdige specialist de potentiële woning. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een huis die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake in het geval je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Uithuizen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Het Hogeland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het huis. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De expert kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie