Bouwkundige keuring De Moer

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in De Moer laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo krijg je een helder beeld van de technische kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in De Moer.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in De Moer benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de gevel en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Moer regelen

Wil jij meteen een indicatie van de staat en de waarde van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. het stucwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in De Moer.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in februari 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in De Moer

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in De Moer en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. De ingenieur kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van de keuring meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens bekijk je hier een schatting van de onkosten om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €270 en €455. Het kostenplaatje wordt bepaald door een aantal facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het overzicht hieronder vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in De Moer.

Type woningAantal m2Gemiddelde kosten
Flatwoning86 m2300 – €330
Tussenwoning108 m2€345 – €365
Hoekhuis135 m2€410 – €435
Geschakelde woning152 m2€465 – €495
Landhuis184 m2€520 – €535
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Moer die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Kaatsheuvel, Waspik, Raamsdonk, Sprang-Capelle en Elshout.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-moer-5176

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in De Moer analyseert een objectieve ingenieur het gebouw. Een aanrader, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant op het moment dat je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in De Moer). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Loon op Zand doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie