Bouwkundige keuring Wanssum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Wanssum inplannen is een verstandige keuze. Daarmee krijg je een helder beeld van de de gebreken van een woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Wanssum.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Wanssum controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de puien en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €270 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wanssum inplannen

Heel snel een analyse van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de dakconstructie en en of er lekkages zijn. Hiermee achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Wanssum.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een taxatierapport en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Wanssum

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Wanssum en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €305 en €390. Het kostenplaatje hangt af van allerlei aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Wanssum.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde tarief
Bovenwoning80 m2300 – €310
Tussenwoning115 m2€340 – €365
Hoekwoning140 m2€400 – €435
Twee onder één kap167 m2€460 – €490
Herenhuis175 m2€525 – €535
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wanssum die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Wellerlooi, Well, Well, Bergen en Siebengewald.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wanssum-5861

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Wanssum onderzoekt een objectieve ingenieur het gebouw. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een huis dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld als je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Wanssum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Venray loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie