Bouwkundige keuring Geijsteren

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Geijsteren laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Geijsteren.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Geijsteren inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de ventilatie en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Geijsteren afspreken

Wil je snel duidelijkheid over de technische kwaliteit een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. de vloeren en de technische staat van de CV-installatie. Ook kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Geijsteren.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Regel ook direct een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Geijsteren

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Geijsteren (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige checkt alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. De expert gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport staat de conclusie van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Als bijlage staat in het document een schatting van de onkosten om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €305 en €395. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op een aantal onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Geijsteren.

WoonobjectGrootteGemiddelde onkosten
Appartement86 m2€280 – €330
Tussenwoning102 m2€340 – €365
Hoekpand134 m2€415 – €445
Geschakelde woning159 m2€460 – €500
Villa197 m2€520 – €545
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Geijsteren die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Wanssum, Wellerlooi, Well, Well en Bergen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-geijsteren-5862

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Geijsteren bekijkt een onafhankelijk ingenieur het huis. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een pand dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant op het moment dat je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Geijsteren). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Venray wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de gebreken van de woning. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie