Bouwkundige keuring Wernhout

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Wernhout inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina bekijk je aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Wernhout.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Wernhout analyseert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van het metselwerk en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wernhout laten uitvoeren

Wil jij meteen een inspectie van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie. Tevens kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Wernhout.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Wernhout

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je een specialist hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Wernhout (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. Deze persoon gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de keuring beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €330 en €495. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van allerlei facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de tabel hieronder vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Wernhout.

Type woningAantal m2Geschatte kosten
Appartement89 m2€275 – €320
Rijtjeshuis109 m2€355 – €380
Kopwoning144 m2€405 – €450
Twee onder één kap151 m2€470 – €505
Herenhuis179 m2€505 – €560
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wernhout die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Klein Zundert, Chaam, Bavel, Ulvenhout en Strijbeek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wernhout-4884

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Wernhout onderzoekt een onpartijdige specialist het woonobject. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Informatie over verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de mogelijke koper te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Wernhout). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Zundert bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de staat van de woning. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. De expert weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie