Bouwkundige keuring Well

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Well laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij praktische informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Well.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Well benadert het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de gevel en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €315 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Well plannen

Op korte termijn een analyse van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de ventilatie en en of er asbest aanwezig is. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Well.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundige mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een complete taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Well

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste zoek je een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Well en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij bekijk je hier een indicatie van de kosten om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €290 en €445. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van diverse aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de onderstaande tabel verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Well.

Type woningAantal m2Gemiddelde kosten
Appartementje78 m2275 – €305
Tussenwoning118 m2€345 – €390
Hoekpand131 m2€410 – €430
Twee onder één kap160 m2€460 – €480
Vrijstaand179 m2€530 – €545
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Well die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Well, Bergen, Siebengewald, Afferden en Ledeacker.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-well-5855

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. D.m.v. een aankoopkeuring in Well controleert een onafhankelijk specialist het gebouw. Verstandig, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de kopende partij van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Well). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Maasdriel wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De specialist weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie