Bouwkundige keuring IJsselstein

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in IJsselstein inplannen is zeker iets om te overwegen. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de wat er eventueel nog moet gebeuren en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op ons woonplatform bieden wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in IJsselstein.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in IJsselstein controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de ventilatie en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in IJsselstein regelen

Behoefte aan inzicht in de technische kwaliteit jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan de dakconstructie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in IJsselstein.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer toelichtingen over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in IJsselstein

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in IJsselstein (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en / of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De specialist beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de keuring vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document staat een lijst met de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je daar een overzicht met de kosten om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €340 en €450. De totale prijs hangt af van een aantal aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in IJsselstein.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Studio75 m2280 – €330
Rijwoning114 m2€355 – €370
Kopwoning133 m2€400 – €450
2-onder-1 kap165 m2€450 – €485
Villa190 m2€505 – €555
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in IJsselstein die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Sliedrecht en Papendrecht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ijsselstein-3403

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in IJsselstein checkt een objectieve ingenieur het verblijf. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt in beeld op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in IJsselstein). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente IJsselstein loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van de woning. Eventuele problemen komen meteen aan het licht. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie