Bouwkundige keuring Waal

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Waal laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je een helder beeld van de staat en waarde van de woning en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website tref je informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Waal.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Waal analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je een idee van de de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Waal regelen

Behoefte aan inzicht in de huidige staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Waal.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform vind je ook meer gegevens over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Waal

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Waal en omgeving.

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De expert onderzoekt alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De expert gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na de keuring meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag is een beoordeling te vinden met de observaties en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €300 en €430. Het kostenplaatje hangt af van meerdere aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Waal.

Type huis GroottePrijsindicatie
Studio79 m2290 – €330
Rijwoning107 m2€350 – €380
Hoekpand129 m2€410 – €440
Geschakelde woning165 m2€455 – €490
Herenhuis177 m2€520 – €555
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Waal die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Langerak, Nieuwpoort, Groot-Ammers, Kinderdijk en Streefkerk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-waal-2968

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Waal onderzoekt een onpartijdige ingenieur de woning. Slim, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Waal). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Molenlanden maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van de woning. Mogelijke problemen worden meteen aangestipt. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie