Bouwkundige keuring Deil

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Deil laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Door gebruik te maken van deze site bieden wij alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Deil.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Deil onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals het schilderwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €340 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Deil laten uitvoeren

Behoefte aan meer info over de bouwkundige staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de kruipruimte en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Deil.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons platform tref je ook praktische toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Deil

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst zoek je een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Deil en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. Deze persoon gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast staat in het document een kostenoverzicht om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €285 en €450. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door een aantal punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Deil.

Soort woningOppervlakteGeschatte prijs
Bovenwoning94 m2280 – €330
Tussenwoning121 m2€340 – €365
Hoekpand132 m2€415 – €445
2-onder-1 kap169 m2€460 – €495
Vrijstaand188 m2€510 – €555
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Deil die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Enspijk, Rumpt, Gellicum, Beesd en Rhenoy.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-deil-4158

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Deil onderzoekt een onafhankelijk expert de potentiële woning. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €210.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant op het moment dat je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Deil). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente West Betuwe wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie