Bouwkundige keuring Winterswijk Brinkheurne

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Winterswijk Brinkheurne uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Winterswijk Brinkheurne.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Winterswijk Brinkheurne analyseert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de vloerconstructies en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €280 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Winterswijk Brinkheurne inplannen

Heel snel duidelijkheid over de bouwkundige staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het stucwerk en en of er asbest aanwezig is. Daarbij weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Winterswijk Brinkheurne.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website bekijk je ook nuttige uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Winterswijk Brinkheurne

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Winterswijk Brinkheurne (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. Deze persoon gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document staat de conclusie van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je daar een indicatie van de kosten om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €335 en €415. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van allerlei onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Winterswijk Brinkheurne.

Soort woningGrootteGemiddelde prijzen
Flatwoning89 m2300 – €305
Rijwoning112 m2€360 – €380
Hoekpand129 m2€405 – €450
Twee onder één kap151 m2€470 – €500
Villa194 m2€510 – €550
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Winterswijk Brinkheurne die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Winterswijk Henxel, Winterswijk Miste, Winterswijk Woold, Winterswijk Kotten en Winterswijk Ratum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-winterswijk-brinkheurne-7115

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Winterswijk Brinkheurne checkt een onpartijdige deskundige de potentiële woning. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een pand die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de taak om kopers van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Winterswijk Brinkheurne). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Winterswijk maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie