Bouwkundige keuring Driehuis

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Driehuis laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de technische kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina verzamelen wij aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Driehuis.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Driehuis onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de riolering en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Driehuis regelen

Heb je belang bij een inspectie van de staat en de waarde van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het stucwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Driehuis.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons platform bekijk je ook nuttige uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Driehuis

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Driehuis (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de inspectie deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag vind je een overzicht van de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarnaast vind je daar een indicatie van de kosten om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €350 en €455. De totale prijs wordt bepaald door allerlei onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de onderstaande tabel delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Driehuis.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde kosten
Flatwoning97 m2€290 – €310
Rijwoning108 m2€350 – €365
Hoekwoning141 m2€415 – €435
2-onder-1 kap154 m2€455 – €480
Vrijstaand198 m2€530 – €560
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Driehuis die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Velsen-Zuid, IJmuiden, Velsen-Noord, Wijk aan Zee en Egmond-Binnen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-driehuis-1985

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Driehuis controleert een onpartijdige specialist de woning. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Driehuis). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Velsen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct aangegeven. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie