Bouwkundige keuring Húns

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Húns inplannen is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina kan je aan de slag met praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Húns.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Húns analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de fundering en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Húns afspreken

Wil jij meteen een analyse van de algehele staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Denk aan het dak, dakpannen en de staat van de isolatie. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Húns.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal bekijk je ook nuttige toelichtingen over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Húns

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten heb je een specialist nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Húns (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst niks en hakt niks open. De expert kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Tevens staat in het document een schatting van de onkosten om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €275 en €395. De totale prijs bestaat uit allerlei factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Húns.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Studio95 m2275 – €325
Rijwoning116 m2€360 – €380
Hoekhuis127 m2€415 – €450
Geschakelde woning168 m2€475 – €500
Vrijstaand176 m2€525 – €550
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Húns die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Winsum, Lollum, Arum, Kimswerd en Skingen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-huns-8832

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Húns bekijkt een neutrale specialist het gebouw. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Húns). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Leeuwarden loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie