Bouwkundige keuring Huizinge

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Huizinge laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de staat en waarde van de woning en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Huizinge.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Huizinge bekijkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de fundering en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €340 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Huizinge uitvoeren

Direct duidelijkheid over de huidige staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. de gevel en en de staat van de elektrische installatie. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een bouwpartij of taxateur in Huizinge.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in februari 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons platform lees je ook handige uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Huizinge

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Huizinge en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. De specialist gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport staat een lijst met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd staat in het document een kostenberekening om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €325 en €395. De uiteindelijke prijs hangt af van diverse facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft invloed in verband met de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Huizinge.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Bovenwoning92 m2300 – €310
Tussenwoning117 m2€355 – €375
Kopwoning150 m2€410 – €430
Twee onder één kap160 m2€465 – €490
Landhuis186 m2€525 – €535
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Huizinge die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Middelstum, Warffum, Usquert, Zijldijk en Oldenzijl.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-huizinge-9992

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Huizinge checkt een onafhankelijk ingenieur het huis. Handig, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een pand dat jij wil verhuren. Op die manier verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Huizinge). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Loppersum loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het woonobject. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie