Bouwkundige keuring Broek op Langedijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Broek op Langedijk laten doen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een idee van de staat van de woning en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Broek op Langedijk.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Broek op Langedijk bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de meterkast en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Broek op Langedijk afspreken

Wil je snel een analyse van de bouwkundige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de ventilatie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Broek op Langedijk.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundige een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website vind je ook meer gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Broek op Langedijk

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je een specialist zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Broek op Langedijk (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €330 en €395. De totale prijs wordt bepaald door allerlei aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Broek op Langedijk.

Soort huisAantal m2Geschatte prijs
Etagewoning91 m2280 – €305
Tussenwoning105 m2€335 – €370
Kopwoning130 m2€425 – €430
Geschakelde woning173 m2€465 – €490
Landhuis182 m2€505 – €535
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Broek op Langedijk die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Aartswoud, Hoogwoud, Spanbroek, Obdam en Hensbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-broek-op-langedijk-1721

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Broek op Langedijk controleert een objectieve partij de potentiële woning. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren zodra jij een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Broek op Langedijk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Langedijk bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke acute situaties worden meteen aangestipt. De bouwkundige weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie