Bouwkundige keuring Sint Annen

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Sint Annen laten uitvoeren is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de technische kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Sint Annen.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Sint Annen bekijkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de riolering en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sint Annen laten uitvoeren

Heb je belang bij meer info over de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de toepassingen van isolatie. Daarbij kom je er achter welke investeringen nodig zijn om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Sint Annen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in februari 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige gegevens over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Sint Annen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste zoek je een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Sint Annen en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De expert heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €300 en €480. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door meerdere variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Sint Annen.

WoonobjectOppervlakteGeschatte tarieven
Appartementje97 m2285 – €305
Rijwoning116 m2€340 – €390
Kopwoning126 m2€425 – €450
2-onder-1 kap155 m2€465 – €490
Herenhuis184 m2€510 – €540
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sint Annen die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Woltersum, Lellens, Winneweer, Ten Post en Ten Boer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sint-annen-9796

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Sint Annen bekijkt een onafhankelijk expert de woning. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Sint Annen). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Groningen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie