Bouwkundige keuring Veenhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Veenhuizen laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Hieronder verzamelen wij nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Veenhuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Veenhuizen bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. het dak, pannen, dakbeschot en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Veenhuizen uitvoeren

Behoefte aan een analyse van de bouwkundige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Veenhuizen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Veenhuizen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Veenhuizen (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert checkt alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat een lijst met de observaties en eventuele onderhoudspunten. Tevens staat in het document een kostenoverzicht om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €340 en €370. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van meerdere aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft invloed vanwege de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de onderstaande tabel delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Veenhuizen.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Appartement96 m2280 – €305
Rijwoning111 m2€345 – €365
Hoekhuis150 m2€400 – €430
Geschakelde woning159 m2€475 – €495
Landhuis176 m2€515 – €545
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Veenhuizen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Westervelde, Huis ter Heide, Peest, Zuidvelde en Langelo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-veenhuizen-9341

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Veenhuizen controleert een onpartijdige deskundige het huis. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake wanneer je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Veenhuizen). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Noordenveld wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke acute situaties worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie