Bouwkundige keuring Aarle-Rixtel

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Aarle-Rixtel uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Aarle-Rixtel.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Aarle-Rixtel inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Aarle-Rixtel afspreken

Op korte termijn duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan de fundering en of er sprake is van vocht in de woning. Ook weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Aarle-Rixtel.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige informatie over Aankoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Aarle-Rixtel

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen neem je contact op met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Aarle-Rixtel (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De expert heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Tevens vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €310 en €425. Het prijskaartje is gebaseerd op diverse punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Aarle-Rixtel.

Type woningOppervlakteGemiddelde tarief
Flatwoning87 m2300 – €305
Rijtjeshuis100 m2€360 – €365
Hoekpand128 m2€400 – €450
Twee onder één kap167 m2€470 – €500
Herenhuis176 m2€510 – €545
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Aarle-Rixtel die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Mierlo, Heusden, Ommel, Lierop en Nuenen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-aarle-rixtel-5735

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Aarle-Rixtel controleert een onafhankelijk partij het woonhuis. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Aarle-Rixtel). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Laarbeek bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke problemen worden direct benoemd. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie