Bouwkundige keuring Baaiduinen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Baaiduinen laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina bieden wij informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Baaiduinen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Baaiduinen inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de puien en kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €345 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Baaiduinen uitvoeren

Wil jij meteen duidelijkheid over de technische kwaliteit een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de plafonds en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Baaiduinen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in februari 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Baaiduinen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten neem je contact op met een expert die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Baaiduinen (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De ingenieur gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd staat in het document een overzicht met de kosten om het object in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €285 en €480. De totaalprijs is gebaseerd op allerlei variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning speelt een rol vanwege de reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Baaiduinen.

Type huis Aantal m2Gemiddelde tarief
Flatwoning85 m2275 – €325
Rijwoning124 m2€355 – €370
Hoekhuis147 m2€415 – €430
2-onder-1 kap175 m2€460 – €485
Herenhuis190 m2€530 – €535
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van goede bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Baaiduinen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Kaard, Hee, West-Terschelling, Midlum en Wijnaldum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-baaiduinen-8884

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Baaiduinen checkt een onpartijdige specialist de woning. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Daarmee verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om kopers gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Standaard worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Baaiduinen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Terschelling loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke acute situaties worden meteen aangestipt. De ingenieur weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie