Bouwkundige keuring Laarbeek

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Laarbeek laten doen is een verstandige keuze. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Laarbeek.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Laarbeek benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals het stucwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Laarbeek laten uitvoeren

Heb je belang bij een analyse van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, pannen, dakbeschot en de technische staat van de CV-installatie. Ook krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Laarbeek.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons platform vind je ook meer toelichtingen over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Laarbeek

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Laarbeek (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag vind je een overzicht van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd staat in het document een tariefoverzicht om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €285 en €410. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van diverse factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Laarbeek.

WoonobjectOppervlakteGeschatte prijzen
Studio80 m2290 – €325
Rijwoning103 m2€345 – €390
Hoekpand150 m2€420 – €440
Geschakelde woning157 m2€450 – €485
Villa184 m2€530 – €545
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Laarbeek die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Asten, Someren, Helmond, Son en Breugel en Oirschot.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-laarbeek-5738

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Laarbeek bekijkt een neutrale ingenieur het huis. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Laarbeek). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Laarbeek wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct benoemd. De specialist biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Aarle-Rixtel
 • Bouwkundige keuring Lieshout
 • Bouwkundige keuring Mariahout
 • Bouwkundige keuring Beek en Donk
 • Plaats een reactie