Bouwkundige keuring Mierlo

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Mierlo inplannen is heel erg verstandig. Zo krijg je een idee van de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Hieronder tref je praktische info over de verschillende keuringen, de kosten en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Mierlo.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Mierlo controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de fundering en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mierlo laten uitvoeren

Direct een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een woonobject of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. het metselwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Mierlo.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker vind je ook meer informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Mierlo

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Mierlo (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur checkt alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarbij bekijk je hier een kostenindicatie om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €310 en €445. De prijs is afhankelijk van een aantal variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Mierlo.

Type woningAantal m2Geschatte tarieven
Studio90 m2€290 – €320
Rijwoning122 m2€355 – €390
Hoekhuis125 m2€410 – €435
2-onder-1 kap167 m2€455 – €500
Vrijstaand190 m2€515 – €535
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mierlo die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Heusden, Ommel, Lierop, Nuenen en Geldrop.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-mierlo-5731

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Mierlo bekijkt een objectieve partij de potentiële woning. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Hiermee verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Mierlo). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Geldrop-Mierlo wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De deskundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie