Bouwkundige keuring Heusden

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Heusden inplannen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je inzicht in de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl tref je informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Heusden.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Heusden bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de meterkast en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heusden uitvoeren

Heel snel een analyse van de bouwkundige staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de puien en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, een architect, een bouwpartij of taxateur in Heusden.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform lees je ook aanvullende gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Heusden

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Heusden (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag staat de conclusie van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast krijg je ook inzage in een kostenberekening om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €315 en €410. De prijs is afhankelijk van verschillendepunten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol vanwege de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het bijgesloten overzicht vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Heusden.

Soort woningGroottePrijsindicatie
Studio89 m2€300 – €325
Rijwoning116 m2€335 – €375
Hoekhuis127 m2€425 – €435
Geschakelde woning154 m2€465 – €495
Herenhuis193 m2€525 – €550
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heusden die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Ommel, Lierop, Nuenen, Geldrop en Leende.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heusden-5725

Informatie over aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Heusden bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het huis. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat jij wil verhuren. Zo geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om kopers op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd als je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Heusden). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Asten wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie