Bouwkundige keuring Rotterdam

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Rotterdam inplannen is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Rotterdam.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Rotterdam checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. het leidingwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rotterdam regelen

Direct meer info over de staat (en gebreken) van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwadviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Rotterdam.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Rotterdam

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten heb je een specialist nodig die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Rotterdam (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De expert kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin vind je een overzicht van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien staat in het document een kostenoverzicht om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €305 en €375. De totale prijs is gebaseerd op verschillende factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning speelt een rol (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op levertermijn, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Rotterdam.

WoonobjectGrootteGemiddelde tarief
Appartement92 m2280 – €315
Rijtjeshuis104 m2€340 – €365
Kopwoning145 m2€410 – €450
Twee onder één kap155 m2€460 – €500
Herenhuis195 m2€520 – €535
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Rotterdam die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Barendrecht, Ridderkerk, Alblasserdam, Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rotterdam-3064

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Rotterdam analyseert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het huis. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de kopende partij te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren in het geval je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Rotterdam). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Rotterdam loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de gebreken van de woning. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Hoek van Holland
 • Bouwkundige keuring Hoogvliet Rotterdam
 • Bouwkundige keuring Pernis Rotterdam
 • Bouwkundige keuring Vondelingenplaat
 • Bouwkundige keuring Europoort Rotterdam
 • Bouwkundige keuring Maasvlakte Rotterdam
 • Plaats een reactie