Bouwkundige keuring Leiderdorp

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Leiderdorp inplannen is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Hieronder kan je aan de slag met uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Leiderdorp.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Leiderdorp onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de ventilatie en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier heb jij meer zekerheid over de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €335 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Leiderdorp regelen

Wil je snel een inspectie van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de vloeren en en of er lekkages zijn. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Leiderdorp.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website tref je ook praktische gegevens over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Leiderdorp

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je een expert hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Leiderdorp en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De specialist doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De inspecteur beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin is een beoordeling te vinden met de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €310 en €430. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Leiderdorp.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Appartementje98 m2300 – €320
Rijwoning100 m2€335 – €385
Hoekwoning141 m2€400 – €445
2-onder-1 kap153 m2€450 – €495
Herenhuis197 m2€505 – €550
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Leiderdorp die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Oegstgeest, Leiden, Westland, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-leiderdorp-2352

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Leiderdorp bekijkt een objectieve partij de woning. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd als je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Leiderdorp). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Leiderdorp bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het woonobject. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. De expert kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie