Bouwkundige keuring Westland

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Westland uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een idee van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op de verschillende pagina’s van dit portaal lees je meer alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Westland.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Westland onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere het schilderwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier zal je veel inzicht krijgen van de de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €300 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westland inplannen

Heb je belang bij duidelijkheid over de huidige staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan de plafonds en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Westland.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform bekijk je ook nuttige gegevens over FAQ.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Westland

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Westland en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €335 en €490. Het prijskaartje wordt bepaald door een aantal punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Westland.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Bovenwoning92 m2290 – €325
Rijtjeshuis102 m2€350 – €380
Hoekhuis149 m2€425 – €450
Twee onder één kap173 m2€465 – €495
Vrijstaand179 m2€505 – €560
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westland die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten, Wassenaar en Katwijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westland-2291

Informatie over aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Westland onderzoekt een objectieve ingenieur het huis. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een huis die binnenkort op de markt komt. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Westland). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Westland loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de bouwkundige staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Naaldwijk
 • Bouwkundige keuring Honselersdijk
 • Bouwkundige keuring Maasdijk
 • Bouwkundige keuring De Lier
 • Bouwkundige keuring Monster
 • Bouwkundige keuring Ter Heijde
 • Bouwkundige keuring Poeldijk
 • Bouwkundige keuring s-Gravenzande
 • Bouwkundige keuring Wateringen
 • Bouwkundige keuring Kwintsheul
 • Plaats een reactie