Bouwkundige keuring Leidschendam-Voorburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Leidschendam-Voorburg inplannen is zeker iets om te overwegen. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl bekijk je nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Leidschendam-Voorburg.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Leidschendam-Voorburg benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de algehele kavel en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Leidschendam-Voorburg laten uitvoeren

Heb je belang bij inzicht in de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. het dak, dakpannen en de staat van de isolatie. Zo kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Leidschendam-Voorburg.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Leidschendam-Voorburg

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Leidschendam-Voorburg (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk staat een lijst met de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd staat in het document een kostenoverzicht om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €300 en €455. Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Leidschendam-Voorburg.

Soort woningGrootteGemiddelde tarief
Flatwoning95 m2280 – €325
Tussenwoning101 m2€350 – €370
Hoekhuis126 m2€425 – €450
2-onder-1 kap173 m2€475 – €490
Landhuis190 m2€505 – €555
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Leidschendam-Voorburg die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Voorschoten, Wassenaar, Katwijk, Noordwijk en Hillegom.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-leidschendam-voorburg-2271

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Leidschendam-Voorburg controleert een neutrale expert de woning. Slim, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Leidschendam-Voorburg). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Leidschendam-Voorburg loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het woonobject. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Leidschendam
 • Bouwkundige keuring Voorburg
 • Plaats een reactie