Bouwkundige keuring Zwinderen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Zwinderen regelen is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je een idee van de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website tref je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Zwinderen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Zwinderen bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de puien en kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zwinderen regelen

Heel snel een indicatie van de algehele staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen, het schilderwerk of er houtrot is. Tevens weet je wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Zwinderen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Regel ook direct een actuele taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website tref je ook praktische uitleg over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Zwinderen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen heb je een expert nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Zwinderen en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De expert gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bovendien krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €340 en €445. Het kostenplaatje wordt bepaald door een aantal facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het onderstaand overzicht bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Zwinderen.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Etagewoning83 m2€280 – €320
Tussenwoning109 m2€340 – €375
Hoekwoning145 m2€425 – €430
Twee onder één kap164 m2€465 – €480
Vrijstaand192 m2€515 – €545
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Zwinderen die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Gees, Oosterhesselen, Eeserveen, Benneveld en Meppen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zwinderen-7864

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Zwinderen bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het huis. Ideaal, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op die manier verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Zwinderen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Coevorden loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie