Bouwkundige keuring De Weere

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in De Weere laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite bieden wij uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in De Weere.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in De Weere onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. het voegwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €285 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Weere plannen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloerconstructies en en of er lekkages zijn. Tevens krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in De Weere.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in februari 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in De Weere

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in De Weere (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin staat de conclusie van de observaties en de geconstateerde gebreken. Daarnaast krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €330 en €485. De totale prijs is afhankelijk van verschillende facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de regio speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het overzicht hieronder beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in De Weere.

Type woningAantal m2Prijsberekening
Bovenwoning86 m2275 – €310
Tussenwoning116 m2€340 – €375
Kopwoning129 m2€415 – €440
Twee onder één kap150 m2€460 – €490
Vrijstaand180 m2€525 – €545
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Weere die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Lambertschaag, Abbekerk, Sijbekarspel, Benningbroek en Zuidermeer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-weere-1662

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in De Weere onderzoekt een neutrale bouwkundig ingenieur het woonobject. Handig, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Regel online een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een huis dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in De Weere). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Opmeer bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van het woonobject. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie