Bouwkundige keuring Leiden

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Leiden uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een idee van de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Leiden.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Leiden onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. het dak, dakpannen de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Leiden uitvoeren

Behoefte aan inzicht in de technische kwaliteit een gebouw of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de ventilatie en en of er sprake is van lekkages. Zo achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Leiden.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige informatie over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Leiden

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen heb je een expert nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Leiden en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. De expert gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie staat een lijst met de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €350 en €480. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Leiden.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Etagewoning77 m2300 – €325
Rijtjeshuis117 m2€355 – €390
Hoekhuis131 m2€415 – €435
Geschakelde woning156 m2€450 – €500
Landhuis196 m2€520 – €540
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind geschikte bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Leiden die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Westland, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-leiden-2318

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Leiden onderzoekt een neutrale bouwkundig ingenieur de woning. Handig, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een woning dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Leiden). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Leiden loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De specialist kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie