Bouwkundige keuring Rijswijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Rijswijk laten doen is heel erg verstandig. Hiermee krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website tref je actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Rijswijk.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Rijswijk analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de algehele kavel en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rijswijk laten uitvoeren

Heel snel een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen, het schilderwerk en of er lekkages zijn. Tevens krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Rijswijk.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Rijswijk

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Rijswijk (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert loopt alles na maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De ingenieur kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien staat in het document een kostenoverzicht om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €275 en €465. De totaalprijs bestaat uit verschillendeonderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van belang (met het oog op reiskosten). Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de tabel hieronder bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Rijswijk.

Type woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning87 m2300 – €310
Rijtjeshuis125 m2€335 – €370
Hoekwoning133 m2€425 – €430
Twee onder één kap175 m2€475 – €480
Landhuis184 m2€505 – €560
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rijswijk die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Leidschendam-Voorburg, Voorschoten, Wassenaar, Katwijk en Noordwijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rijswijk-2285

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Rijswijk onderzoekt een objectieve deskundige het verblijf. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Rijswijk). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Rijswijk loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de gebreken van de woning. Potentiële problemen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie