Bouwkundige keuring Oegstgeest

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Oegstgeest laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Oegstgeest.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Oegstgeest analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van het dak, dakpannen en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oegstgeest afspreken

Wil je snel inzicht in de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, dakpannen en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Oegstgeest.

Besparen op een bouwkeuring in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform kan je ook veel gegevens vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Oegstgeest

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Oegstgeest (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De expert heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Ook staat in het document een overzicht met de kosten om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €325 en €435. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Oegstgeest.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde prijzen
Flatwoning75 m2285 – €315
Rijwoning100 m2€345 – €380
Hoekpand147 m2€405 – €450
Twee onder één kap172 m2€460 – €480
Landhuis184 m2€515 – €555
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oegstgeest die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Leiden, Westland, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Voorschoten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oegstgeest-2341

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Oegstgeest bekijkt een onafhankelijk expert de potentiële woning. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Oegstgeest). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Oegstgeest wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De specialist noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie