Bouwkundige keuring Haelen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Haelen regelen kan veel meerwaarde bieden. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website bieden wij informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Haelen.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Haelen onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de riolering en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je een idee van de de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €285 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Haelen uitvoeren

Wil je snel inzicht in de staat en de waarde van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de meterkast en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Haelen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel toelichtingen vinden over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Haelen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Haelen en omgeving.

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper & eventueel de makelaar loop je hele woning door. De deskundige checkt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €290 en €445. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillende variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Haelen.

Type huis OppervlakteGemiddelde kosten
Bovenwoning95 m2€280 – €320
Tussenwoning122 m2€345 – €390
Kopwoning127 m2€405 – €440
Twee onder één kap151 m2€450 – €500
Villa192 m2€515 – €545
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Haelen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Sint Odiliënberg, Herkenbosch, Melick, Swalmen en Linne.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-haelen-6081

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Haelen bekijkt een onafhankelijk expert het gebouw. Verstandig, want zo weet je precies wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Haelen). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Leudal bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van de woning. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie