Bouwkundige keuring Herkenbosch

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Herkenbosch laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder verzamelen wij aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Herkenbosch.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Herkenbosch controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. het dak, dakpannen of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Herkenbosch uitvoeren

Op korte termijn meer info over de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan de kruipruimte en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Herkenbosch.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker lees je ook handige toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Herkenbosch

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Herkenbosch en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Daarbij vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €410. Het prijskaartje hangt af van meerdere aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Herkenbosch.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Etagewoning86 m2300 – €330
Tussenwoning124 m2€345 – €390
Hoekwoning150 m2€420 – €450
Twee onder één kap164 m2€460 – €480
Landhuis181 m2€525 – €540
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Herkenbosch die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Melick, Swalmen, Linne, Montfort en Vlodrop.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-herkenbosch-6075

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Herkenbosch analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur het woonobject. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Herkenbosch). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Roerdalen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie